Egils Levits Ārlietas
Valsts prezidents ar EK izpildviceprezidentu V. Dombrovski pārrunā ES izejas stratēģiju no COVID-19 izraisītās krīzes
Valsts prezidents Egils Levits šodien sazinājās ar Eiropas Komisijas (EK) izpildviceprezidentu Valdi Dombrovski. Sarunā E. Levits un V. Dombrovskis pārrunāja EK reakciju uz vīrusa COVID-19 izraisīto krīzi Eiropā, EK atbalsta politiku dalībvalstīm un to sabiedrībām, kā arī iezīmēja krīzes izejas stratēģiju.

V. Dombrovskis sniedza informāciju par ekonomikas atlabšanas fondu, kas izveidots, lai atbalstītu dalībvalstu ekonomikas.

Abas puses apspriedās par EK 8. aprīlī sniegtajām vadlīnijām dalībvalstīm saistībā ar iespējamām dalībvalstu mobilajām lietotnēm vīrusa ierobežošanai. V. Dombrovskis un E. Levits uzsvēra, ka šādas lietotnes tiktu uzskatītas par lietderīgām sabiedrības veselības drošībai, taču ir būtiski, ka tās atbilstu Eiropas Savienības (ES) personu datu aizsardzības politikai un ievērotu brīvprātības principu tās lietošanā.

Runājot par ES nākotni un EK daudzgadu budžeta tematiku, abas puses bija vienisprātis, ka papildus zaļo un digitālo transformāciju mērķiem svarīga ir arī iekļaujoša izaugsme, kas ļautu vieglāk pārvarēt krīzes radīto darba tirgus problemātiku.

20.04.2020. Valsts prezidenta Egila Levita videosaruna ar Eiropas Komisijas izpildviceprezidentu Valdi Dombrovski