Egils Levits Iekšpolitika
Valsts prezidents ar Saeimas frakciju pārstāvjiem pārrunā sagatavoto likumprojektu par latviešu vēsturiskajām zemēm
Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Saeimas frakciju vadību, lai pārrunātu Valsts prezidenta sagatavoto likumprojektu “Latviešu vēsturisko zemju likums” pirms tā iesniegšanas Saeimā.

Uzrunājot Saeimas pārstāvjus, Valsts prezidents parlamentāriešus iepazīstināja ar sagatavotā likumprojekta galvenajiem saturiskajiem akcentiem. Valsts prezidents uzsvēra, ka šodienas uzdevums ir saglabāt un veicināt vietējo kultūrtelpu un vēsturisko zemju dažādību, kas atspoguļotu mūsu identitātes dziļumu: “Likumprojekts jau tad būs sasniedzis mērķi, ja nākamajām paaudzēm būs saglabāta tāda pat kultūras daudzveidība kā šodien.” Jāpiebilst, ka iniciatīva paredz arī dažādu kultūras aktivitāšu veicināšanu vēsturiskajās zemēs un finansiālu atbalstu to norisei.

E. Levits sacīja, ka ir svarīga cilvēku pašu ieinteresētība saglabāt savu identitāti un iesaistīties tās kopšanā, bet sagatavotais likumprojekts, kas tiks nodots Saeimai izskatīšanai, sniegs papildu atbalstu šai cilvēku gribai un pilsoniskajai aktivitātei. Plānots, ka Valsts prezidents iesniegs likumprojektu izskatīšanai Saeimā nākamnedēļ.

Sarunā piedalījās: Valērijs Agešins, Juris Jurašs, Daniels Pavļuts, Jānis Dombrava, Atis Zakatistovs, Uldis Augulis, Ainars Latkovskis un Artūrs Toms Plešs.

15.09.2020. Valsts prezidenta Egila Levita tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju un Saeimas frakciju vadību, lai pārrunātu Valsts prezidenta sagatavoto likumprojektu “Latviešu vēsturisko zemju likums” pirms tā iesniegšanas Saeimā