Egils Levits Ārlietas
Valsts prezidents dosies darba vizītē uz Helsinkiem un pārrunās Somijas prioritātes ES Padomes prezidentūrā

Valsts prezidents Egils Levits 28. augustā dosies darba vizītē uz Somiju, kas šobrīd ir Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošā valsts un ciešs Latvijas partneris Baltijas reģionā.

Darba vizītes laikā paredzēta tikšanās ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti (Sauli Niinistö) Prezidenta pilī Helsinkos, lai pārrunātu Eiropas Savienības aktualitātes, Somijas prioritātes ES Padomes prezidentūrā un reģiona drošības izaicinājumus.

Turpinājumā plānota Valsts prezidenta Egila Levita saruna ar Somijas parlamenta priekšsēdētāja biedri Tūli Hātainenu (Tuula Haatainen) Parlamenta namā Helsinkos, kā arī viesošanās Eiropas Izcilības centrā cīņai ar hibrīddraudiem.

Vizītes noslēgumā Valsts prezidentam Egilam Levitam paredzēta intervija Somijas laikrakstam “Helsingin Sanomat”.

Mediju pārstāvjiem par iespēju atspoguļot Valsts prezidenta Egila Levita vizīti Helsinkos un, ja nepieciešams, plānot papildu mediju programmu lūgums sazināties ar Somijas prezidenta kanceleju e-pastā Riikka.Hietajarvi@tpk.fi.

Papildu jautājumu gadījumā par vizīti lūgums sazināties ar Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāju Justīni Deičmani pa tālruni +371 67092123.