Egils Levits
Valsts prezidents: globālu problēmu risināšanā fiziskas robežas nav šķērslis
Valsts prezidents Egils Levits šovakar digitāli piedalījās “HackForce” hakatona finālā, lai pateiktos hakatona organizatoriem un komandām par izstrādātajām idejām, kas potenciāli varētu risināt un samazināt koronavīrusa Covid-19 krīzes sekas.

Valsts prezidents Egils Levits, uzrunājot hakatona dalībniekus, uzsvēra šī pasākuma īpašo nozīmi un neierastos apstākļus: “Gan Latvijā, gan citviet pasaulē mēs cīnāmies ar neredzamu ienaidnieku. Tieši šādi brīži pieprasa no cilvēka ne tikai atjautību un prasmes pārvarēt sarežģīto situāciju, tie pieprasa arī solidaritāti un empātiju pret līdzcilvēkiem kā Latvijā, tā citviet pasaulē. Radošums un solidaritāte ir vērtības, kas pārvar fizisko robežu šķēršļus un vieno mūs izaicinājumu pārvarēšanai globāli.” E. Levits pateicās hakatona organizatoriem, dalībniekiem un viņu mentoriem par izrādīto iniciatīvu un entuziasmu ideju radīšanā un attīstīšanā, kā arī pauda pārliecību, ka “laiks un vieta nav šķēršļi, lai īstenotu lieliskas idejas”.

“HackForce” hakatons ir ideju un praktisku risinājumu radīšanas pasākums, kā laikā izstrādātas 27 idejas četrās būtiskākajās nozarēs, kam šobrīd nepieciešama palīdzība un ātri integrējami risinājumi, – medicīna un veselības aprūpe, Covid-19 krīzes risinājumi, izglītība, kā arī ekonomika un uzņēmējdarbības atbalsta projekti. Šovakar tiešsaistē tika prezentētas 15 fināla idejas.