Egils Levits
Valsts prezidents ieskicē juridiskās izglītības attīstības tendences Latvijā

9. septembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekāni asociēto profesori dr. iur. Anitu Rodiņu, lai pārrunātu situāciju juridiskajās zinātnēs un ieskicētu juridiskās izglītības attīstības tendences.

Tikšanās laikā E. Levits un A. Rodiņa pārrunāja vienotā valsts eksāmena juristiem ieviešanas gaitu, kā arī definēja izaicinājumus modernas un augstas kvalitātes juridiskās izglītības nodrošināšanā. Valsts prezidents akcentēja nepieciešamību juridiskajā izglītībā un tiesību zinātnē veltīt lielāku uzmanību Eiropas Savienības (ES) tiesībām, kā arī sekmēt Latvijas tiesību zinātnes iesaisti un kapacitāti ES tiesībās.

Sarunas noslēgumā A. Rodiņa ielūdza Valsts prezidentu Egilu Levitu piedalīties Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes svinīgajā simtgades pasākumā – starptautiskā konferencē “Tiesību zinātnes uzdevumi, nozīme un nākotne tiesību sistēmās”, kur E. Levits uzstāsies ar referātu, diskutējot par konstitucionālo orgānu mijiedarbību nacionālā un Eiropas līmenī.

Valsts prezidenta Egila Levita tikšanās ar Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekāni asociēto profesori dr. iur. Anitu Rodiņu