Egils Levits
Valsts prezidents interesējas par Latvijas tiesnešu zināšanu un prasmju pilnveides procesu
13. janvārī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar nodibinājuma “Latvijas Tiesnešu mācību centrs” (LTMC) pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijas tiesnešu zināšanu un prasmju pilnveides procesu.

Sarunas laikā nodibinājuma pārstāvji informēja Valsts prezidentu, ka iestādes piedāvātās mācības gadā apmeklē vidēji 95 % Latvijas tiesnešu, un šī brīža aktuālie temati, par ko tiesneši interesējas, ir jaunāko normatīvo aktu grozījumi, spriedumu kvalitāte, kibernoziegumi un e-pierādījumi (ik gadu mācību satura temati mainās atkarībā no tiesnešu vēlmēm un vajadzībām). Tāpat LTMC stāstīja par tiesnešu mācību procesa norisi, mācību programmu izveidi, tiesnešu darba profesionālo novērtēšanu un nākotnes attīstības iecerēm.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja LTMC darbu 25 gadu garumā, paužot gandarījumu par supervīzijas (personīgās pieredzes izzināšana, analīze, pārvērtēšana, lai uzlabotu turpmāko profesionālo darbību) iekļaušanu mācību saturā. Tāpat E. Levits uzsvēra nepieciešamību mācību saturu papildināt ar tiesas procesa vadības prasmju pilnveidi un semināru par tiesību formālu piemērošanu.

13.01.2020. Valsts prezidenta Egila Levita tikšanās ar nodibinājuma “Latvijas Tiesnešu mācību centrs” pārstāvjiem