Egils Levits Ārlietas
Valsts prezidents: Latvija un Slovākija ir valstis ar līdzīgām ambīcijām un izaicinājumiem
Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī uzņēma Slovākijas Republikas premjerministru Pēteru Pelegrīni (H.E. Mr Peter Pellegrini). Abas puses pauda gandarījumu par šo abu valstu tālākai sadarbībai nozīmīgo vizīti, kas veicinās attiecību paplašināšanos gan divpusējā līmenī, gan ES, NATO un ANO ietvaros.

E. Levits uzsvēra, ka Latvija augstu vērtē teicamās divpusējās attiecības ar Slovākiju. “Mēs esam divas valstis ar līdzīgiem uzskatiem, izaicinājumiem un nākotnes ambīcijām,” sarunā sacīja Valsts prezidents. Viņš Latvijas vārdā pauda pateicību Slovākijai par tās ieguldījumu mūsu drošības stiprināšanā, par dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā, kas stiprina visa Baltijas reģiona drošību. P. Pelegrīni atzīmēja, ka Slovākija to uzskata par savu kā NATO dalībvalsts pienākumu, un ir lepna, ka ar 152 karavīru lielu kontingentu iesaistās NATO kopīgās drošības telpas stiprināšanā.

Tāpat tika pārrunāti ES aktuālie jautājumi. E. Levits un P.Pelegrīni izteica gandarījumu, ka Latvija un Slovākija ir to progresīvo valstu vidū, kas vēlas ES sasniegt klimatneitrālitāti līdz 2050. gadam. Abas puses apmainījās viedokļiem par Latvijas un Slovākijas ekonomisko izaugsmi, modernizācijas un ilgtspējas jautājumiem.

Abas puses apspriedās arī par valstu sadarbību ANO ietvaros.

29.11.2019. Valsts prezidenta Egila Levita tikšanās ar V. E. Slovākijas Republikas premjerministru Pēteru Pelegrīni (H. E. Mr Peter Pellegrini)