Egils Levits
Valsts prezidents pateicas par neatkarību balsojušajiem Augstākās Padomes deputātiem par vēsturiskās atmiņas uzturēšanu sabiedrībā
Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar “4. maija Deklarācijas klubu”, kas apvieno par Latvijas neatkarību balsojušos bijušās Augstākās Padomes deputātus. Prezidents izteica pateicību klātesošajiem par viņu ieguldījumu Latvijas neatkarības atgūšanā, kā arī par vēsturiskās atmiņas aktīvu uzturēšanu sabiedrībā.

“Jūs esat viedokļu līderi arī šodien, un ir svarīgi tas, ka jūs uzturat vēsturisko atmiņu un piedalāties vēstures diskusijās, lai būtu informācija no pirmavotiem par neatkarības atjaunošanas laiku,” sacīja E. Levits. Tāpat viņš atzinīgi novērtēja bijušo deputātu iesaistīšanos, izsakot viedokļus par aktuāliem notikumiem valstī.

Abas puses pārrunāja Neatkarības deklarācijas tapšanas laikam plānoto konferenci pirms nākamā gada 4. maija, kad apritēs 30 gadu, kopš Augstākā padome 1990. gada 4. maijā balsoja par vēsturisko neatkarības atjaunošanas deklarāciju. Deputāti arī izmantoja iespēju, lai iztaujātu Valsts prezidentu par dažādiem aktuāliem jautājumiem, kā arī vienotos par turpmāko sadarbību.

04.11.2019. Valsts prezidenta Egila Levita tikšanās ar 4. maija Deklarācijas kluba pārstāvjiem