Egils Levits Iekšpolitika
Valsts prezidents pateicas pašvaldību vadītājiem par atbalstu iedzīvotājiem krīzes situācijā
Valsts prezidents Egils Levits sazinājās ar Bauskas novada domes priekšsēdētāju Arnoldu Jātnieku, Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Viktoriju Bairi un Krustpils novada domes priekšsēdētāju Kārli Pabērzu.

E. Levits pauda gandarījumu, ka šīs pašvaldības rūpējas par cilvēku vajadzībām ārkārtējās situācijas apstākļos un cenšas risināt dažādus sociālās palīdzības jautājumus, t. sk. atbalstot maznodrošinātos un ģimenes.

Īpaša uzmanība sarunās tika pievērsta nepieciešamībai pēc ātras un efektīvas komunikācijas ar valsts iestādēm, lai pašvaldības varētu operatīvi organizēt savu rīcību un īstenot komunikāciju ar pašvaldības iedzīvotājiem.

Tika pārrunāta problemātika, kas saistās ar aizliegumu Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas dēļ organizēt bērnu nodarbinātības iespējas vasaras brīvlaikā, kā arī ar brīvpusdienām skolēniem. Valsts prezidents izteica atbalstu priekšlikumam, ka vispārējs aizliegums bērnu nodarbinātībai brīvdienās daudzos gadījumos, īpaši reģionos, nav nepieciešams, jo ir iespējams organizēt šo nodarbinātību tā, ka tiek ievērota nepieciešamā distance. Pašvaldībām vajadzētu arī būt izvēles iespējai, kā tās piegādā brīvpusdienas – kā pārtikas paciņas vai kuponu veidā.

Tāpat pašvaldības izteica viedokli, ka ir nepieciešams valsts atbalsts svarīgiem investīciju projektiem, piemēram, bērnudārzu celtniecībai arī tajās pašvaldībās, kas nav lielie novadu centri.