Raimonds Vējonis
Valsts prezidents: potenciālie Ministru prezidenta amata kandidāti nenoraida iespēju strādāt cita premjera vadībā
Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien Rīgas pilī tikās ar 13. Saeimā ievēlētās partijas "KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu, Jaunās konservatīvās partijas Ministru prezidenta amata kandidātu Jāni Bordānu un partiju apvienības “Attīstībai / Par!” Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku.

Iespējamie Ministru prezidenta amata kandidāti informēja Valsts prezidentu par līdzšinējās partiju sarunās sasniegto, turpmāko valdības veidošanas procesu un darāmajiem darbiem.

“Potenciālie Ministru prezidenta amata kandidāti nenoraidīja iespēju strādāt koalīcijā arī tad, ja konkrētais politiķis personīgi nebūs Ministru prezidents”, atzīmē Valsts prezidents.

“13.Saeimā ievēlētajām partijām jāspēj vienoties par iespējamo koalīciju un vairākuma atbalstu parlamentā, lai jau 2018. gada 6. novembrī ievēlētu jaunu Saeimas priekšsēdētāju un prezidiju. Izskanējusī iecere par pagaidu prezidiju raisa šaubas par jaunās Saeimas lemtspēju”, norāda Valsts prezidents.

Valsts prezidents atzina, ka pēdējās dienās partiju sarunās vērojams zināms progress, iezīmējot jau konkrētus jaunās valdības darāmos darbus. “Līdz jaunās Saeimas pirmajai sēdei partijām ir jāturpina intensīvas konsultācijas, lai panāktu skaidrību arī par iespējamo koalīciju,” uzsver Raimonds Vējonis.