Raimonds Vējonis
Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu pārrunā valdības darba aktualitātes
Trešdien, 2019. gada 30. janvārī, Rīgas pilī notika pirmā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Ministru prezidenta Artura Krišjāņa Kariņa tikšanās pēc tam, kad 2019. gada 23. janvārī Saeima apstiprināja jauno valdību.

Tikšanās laikā Ministru prezidents iepazīstināja Valsts prezidentu ar valdības darba aktualitātēm un informēja par laika grafiku kādā plānots iesniegt izskatīšanai Saeimā  šī gada valsts budžeta projektu.

Pēc tikšanās Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsvēra, ka šī gada valsts budžeta izstrādāšana ir nozīmīgs darbs, kas jāpaveic jaunajai valdībai, paralēli strādājot arī pie citiem valdības deklarācijā minētajiem uzdevumiem. “Nedēļas sākumā reģionālās vizītes laikā Ķekavas novadā uzņēmēji atzīmēja, ka būtiski, lai jaunā valdība turpinātu aizsākto pieeju, veidojot stabilu un prognozējamu nodokļu sistēmu valstī,” atzīmēja Valsts prezidents.

Ministru prezidents apliecināja Valsts prezidentam, ka izstrādājot šī gada valsts budžetu, nav paredzēts ieviest jaunus nodokļus.

Tāpat tikšanās laikā K.Kariņš informēja Valsts prezidentu par uzsākto darbu pie valdības rīcības plāna sagatavošanas.

“Valdības rīcības plāna izstrādāšana un apstiprināšana Ministru kabinetā ir būtiska, lai sniegtu sabiedrībai informāciju par to, kā valdība ir plānojusi īstenot valdības deklarācijā noradītās prioritātes un kādos termiņos tas tiks izdarīts,” pēc tikšanās norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.