Raimonds Vējonis
Otrdien, 2019. gada 16. aprīlī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā Rīgas pilī darbam Latvijā akreditēja Ukrainas, Bahreinas un Gajānas ārkārtējos un pilnvarotos vēstniekus.

Tiekoties ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Oleksandru Miščenko (H.E. Mr Olexandr Mischenko), Valsts prezidents uzsvēra abu valstu lieliskās divpusējās attiecības, īpaši ekonomiskās sadarbības jautājumos un aktīvu politisko dialogu. Latvija turpinās pilnībā atbalstīt Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti, neatzīšanas politiku attiecībā uz Krimas un Sevastopoles pretlikumīgo aneksiju, kā arī Ukrainas virzību uz ciešāku sadarbību ar Eiropas Savienību (ES) un NATO. Latvija turpina uzstāt uz Kerčas šaurumā aizturēto Ukrainas jūrnieku nekavējošu atbrīvošanu. Ciešo sadarbību apliecina Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizīte Ukrainā – 2018. gadā 24. un 25. novembrī piedaloties Holodomora piemiņas pasākumā un apmeklējot konflikta zonu Ukrainas austrumos.

Sarunā ar pirmo Bahreinas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Dr. Muhammadu Abdulgaffāru (H.E. Dr. Muhammad Abdul Ghaffar) Latvijā tika atzīmēta vēlme attīstīt divpusējo politisko dialogu un turpināt iestrādes, lai noslēgtu dubultnodokļu neaplikšanas konvenciju un nolīgumu par gaisa satiksmi. Valsts prezidents aicināja izmantot Latvijas ostas loģistikas pakalpojumu sniegšanai, norādot uz Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli un labi attīstīto tranzīta infrastruktūru. Tāpat puses atzīmēja sadarbības potenciālu tūrisma jomā.

Savukārt tikšanās laikā ar pirmo Gajānas Kooperatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Frederiku Hemliju Keisu (H.E. Mr Frederick Hamley Case) Valsts prezidents atzinīgi novērtēja esošo situāciju ES un Latīņamerikas valstu sadarbībā, vienlaikus norādot uz divpusējās sadarbības iespējām ekonomikas, izglītības un zinātnes jomās.