Egils Levits Iekšpolitika
Valsts prezidents sarunā ar ekonomikas un iekšlietu ministriem runā par krīzes pārvarēšanu
Valsts prezidents Egils Levits sazinājās ar amatā apstiprināto ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu, lai pārrunātu koronavīrusa COVID-19 izraisītās krīzes pārvarēšanas jautājumus. J. Vitenbergs, kurš aktīvi ir stājies pie pienākumu pildīšanas, iepazīstināja E. Levitu ar savu redzējumu par aktuāli risināmajiem jautājumiem un par iespējām atjaunot ekonomikas augšupeju pēc krīzes.

Abas puses apspriedās par dīkstāves regulējumiem, kas ir uzlabojami, lai tajos iekļautu visas tās sabiedrības grupas, kam atbalsts ir jāsaņem. Tika runāts arī par dīkstāves atbalsta un bezdarbnieka regulējumu attiecībām.

E. Levits un J. Vitenbergs bija vienisprātis, ka jau tagad ir jāveido stratēģija, kā ekonomika tiks stabilizēta un atjaunos augšupeju pēc krīzes, tiklīdz tas būs iespējams sabiedrības veselības drošības dēļ. Valsts prezidents un ekonomikas ministrs atzīmēja, ka ir nepieciešams rast līdzsvaru starp nepieciešamajiem vīrusa ierobežošanas pasākumiem un ekonomikas stabilizēšanu.

Sarunā ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu Valsts prezidents savukārt pārrunāja krīzes vadības jautājumus. S. Ģirģens informēja par Valsts policijas darbu, dienā veicot ap 2 000 preventīvu darbību vīrusa COVID-19 ierobežošanai.

Abas puses apspriedās, kā sistēmiski īstenot krīzes operacionālo vadību, kā arī stiprināt civilās aizsardzības jomu, iesaistot veselības aprūpes un iekšlietu resorus.

Valsts prezidents uzsvēra ciešas koordinācijas un sadarbības nepieciešamību starp dažādu nozaru pārstāvjiem sekmīgai krīzes pārvarēšanai.