Egils Levits Iekšpolitika
Valsts prezidents un aizsardzības ministrs: koordinēta, moderna digitālā politika valstī ir arī valsts drošības jautājums
Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar aizsardzības ministru Arti Pabriku, pārrunājot aktuālos digitālās drošības jautājumus valstī.

Abas puses apspriedās par tālāko kiberdrošības koordināciju valstī, jaunāko tehnoloģisko risinājumu ieviešanu valsts aizsardzībā un Nacionālās IT Drošības padomes lomu, reaģējot uz mūsdienu laikmeta digitālajiem izaicinājumiem drošības jomā. Valsts prezidents un ministrs bija vienisprātis, ka koordinēta, moderna digitālā politika valstī ir arī valsts drošības jautājums, un tam nepieciešams pievērst lielu uzmanību. Tika pārrunāta Aizsardzības ministrijas aktīva loma šo jautājumu virzīšanā.

Pārrunājot pandēmijas COVID-19 ierobežošanu, Valsts prezidents vēlreiz uzsvēra, cik svarīgi šajos apstākļos ir aizsargāt cilvēku dzīvību un veselību, visam Ministru kabinetam vienoti strādājot pie pandēmijas ierobežošanas un sabiedrības atbalsta veidiem.

01.12.2020. Valsts prezidents Egils Levits tiekas ar aizsardzības ministru Arti Pabriku