Egils Levits
Valsts prezidents un Igaunijas ārlietu ministre sarunā uzsver stingrāku ES sankciju nepieciešamību pret Krieviju un Baltkrieviju
Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar V. E. Igaunijas Republikas ārlietu ministri Evu Mariju Līmetsu (H. E. Ms Eva-Maria Liimets), kura šodien ir ieradusies iepazīšanās vizītē Latvijā.

Sarunas sākumā E. Levits un E. Līmetsa apmainījās ar informāciju par situāciju abās valstīs cīņā ar pandēmiju COVID-19, paužot gandarījumu, ka Valkā un Valgā šajā jautājumā ir izdevies rast labu sadarbību pārrobežu izaicinājumiem.

Abas puses apspriedās par aktuālajiem notikumiem Baltkrievijā un Krievijā, uzsverot, ka ir jāpastiprina Eiropas Savienības (ES) kopējās sankcijas, ņemot vērā prettiesisko un vardarbīgo vēršanos pret demonstrantiem un cilvēku demokrātiski un miermīlīgi paustajiem viedokļiem.

Tika apspriesta abu valstu dalība Trīs jūru iniciatīvas fondā, atzīmējot, ka tas ir vēl viens veids, kā stiprināt sadarbību starp Eiropas un transatlantiskajiem partneriem.

Igaunijas ārlietu ministre sarunā dalījās ar savas valsts pieredzi ANO Drošības padomē (ANO DP), kā arī tuvākajiem plāniem savā darbībā padomes ietvaros. E. Levits atzinīgi novērtēja Igaunijas pieredzi un aktivitāti ANO Drošības padomē, atzīmējot, ka Latvija to ņems vērā savas kandidatūras ceļā uz dalību ANO DP nepastāvīgā locekļa statusam 2025./2026. gadam.

E. Līmetsa pastāstīja par Igaunijas pieteikumu uz novērotājvalsts statusu Arktikas padomē, vēršot uzmanību uz zinātniski pētnieciskās sadarbības aspektiem.

17.02.2021. Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tiekas ar V. E. Igaunijas Republikas ārlietu ministri Evu Mariju Līmetsu (H. E. Ms Eva-Maria Liimets)