Raimonds Vējonis
Valsts prezidents valsts vizītes laikā Igaunijā apmeklēs Tallinu, Paidi un Tartu
No 2019. gada 9. aprīļa līdz 11. aprīlim Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze valsts vizītes laikā Igaunijā apmeklēs Tallinu, Paidi un Tartu.

10. aprīlī pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas Igaunijas prezidentes oficiālajā rezidencē Tallinā – Kadriorgas pilī, Valsts prezidentam Raimondam Vējonim paredzēta tikšanās ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu, kā arī ar Igaunijas parlamenta (Riigikogu) priekšsēdētāju Hennu Pelluāsu un premjerministru Jiri Ratasu. Vēlāk Raimonds Vējonis apmeklēs Komunistiskā genocīda upuru piemiņas memoriālu Tallinā, piedalīsies starptautiskajās kiberdrošības mācībās “Locked Shields”, tiksies ar latviešu diasporas pārstāvjiem Igaunijā. Dienas noslēgumā Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida un Georgija Renē Maksimovska kungs rīkos valsts vakariņas par godu Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Ivetas Vējones kundzes valsts vizītei Igaunijā.

Ceturtdien, 11. aprīlī, turpinot valsts vizīti Igaunijā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis apmeklēs Paidi, kur darbojas Latvijas celtniecības materiālu uzņēmuma “Sakret” ražotne, un piedalīsies apaļā galda diskusijā “Darbaspēka tirgus attīstības tendences”. Tartu Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze apmeklēs Tartu Universitāti, kur Valsts prezidents teiks uzrunu. Vēlāk dienas laikā tiksies ar Tartu pilsētas mēru Urmasu Klāsu, noliks ziedus pie Pirmā pasaules karā kritušo Latviešu Strēlnieku un Latvju kara bēgļu kapa vietas un apmeklēs Igaunijas Nacionālo muzeju. Savukārt vizītes noslēgumā piedalīsies Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Igaunijā Raimonda Jansona rīkotajā pieņemšanā un oficiālajā Latvijas un Igaunijas prezidentu atvadu ceremonijā.

Valsts vizītes mērķis ir stiprināt Latvijas un Igaunijas politisko, ekonomisko, izglītības un kultūras sadarbību. Valsts prezidentu vizītē pavadīs ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, kā arī amatpersonu un uzņēmēju delegācija.