Egils Levits Iekšpolitika
Valsts prezidents vienisprātis ar jauno veselības ministru Pavļutu: masveida brīvprātīga vakcinācija ir jāveic visīsākajā iespējamajā laikā
Valsts prezidents šodien Rīgas pilī tikās ar jauno veselības ministru Danielu Pavļutu.

Ministrs pastāstīja par savu vakcinācijas plāna ieceri, kas drīzumā tiks pabeigta un aktualizēta valdībai un sabiedrībai. Tajā ir domāts par skaidru visu vakcinācijā iesaistīto institūciju un personu – gan mediķu, gan citu – iekļaušanu vienotā sistēmā ar vienotu vadību. Tādā veidā tiks nodrošināta maksimālā ik nedēļas vakcinācijas kapacitāte. Tāpat tur būs noteikta skaidra vakcinācijas rindas veidošanas kārtība, kā arī sistēma, kā cilvēki tiks informēti par to, kad un kur viņam ir paredzēta vakcinācija. Ministrs arī norādīja, ka drīzumā sāksies visu valsti aptveroša informatīva kampaņa, lai aicinātu cilvēkus vakcinēties.

Valsts prezidents uzsvēra, ka vakcinācijai tagad ir jābūt valsts absolūtajai prioritātei, lai Latvija ātri izkļūtu no pandēmijas. Tas jāņem vērā valdības darbā un lēmumos. Šim mērķim jāpakļauj visi valsts rīcībā esošie resursi.

Valsts prezidents un veselības ministrs bija vienisprātis, ka masveida brīvprātīga vakcinācija ir jāveic visīsākajā iespējamajā laikā, maksimāli efektīvi organizējot vakcinācijas procesu un nodrošinot vislielāko iespējamo vakcinācijas kapacitāti nedēļā.

Tāpat Valsts prezidents pārrunāja ar ministru citas veselības nozarē iesāktās un turpināmās reformas (ārstu atalgojuma sistēmas reforma, slimnīcu līmeņošana u. c.) un vispārējo politisko situāciju valstī.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Daniela Pavļuta līdzšinējā politiskā un administratīvā pieredze ir labs pamats viņa veiksmīgai darbībai jaunajā amatā, atzinīgi novērtēja viņa apņēmību un skaidro redzējumu par tūlīt veicamajiem uzdevumiem un vēlēja viņam panākumus visas sabiedrības interesēs.

11.01.2021. Valsts prezidents Egils Levits tiekas ar veselības ministru Danielu Pavļutu