Raimonds Vējonis
Valsts prezidents aicina Gruziju turpināt reformu ieviešanu
Latvija atbalsta ES un Gruzijas attiecību tālāku padziļināšanu. Gruzija ir daudz paveikusi reformu jomā, rādot piemēru pārējām kandidātvalstīm, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, trešdien 17. janvārī Rīgas pilī tiekoties ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Irakliju Kobakhidzi.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija atzinīgi vērtē Gruzijas paveikto reformu procesā, un ir svarīgi turpināt iesākto, lai sasniegtu nospraustos mērķus. “Ir jāturpina praktiska reformu ieviešana, īpaši tieslietu, likuma varas, labas pārvaldības un ekonomikas jomās. Parlamentam ir svarīga loma caurspīdīgas un iesaistošas lēmumu pieņemšanas procesā,” teica Raimonds Vējonis.

Viņš aicināja Gruziju turpināt strādāt pie Eiropas Savienības Asociācijas līguma ieviešanas procesa, jo no tā būs atkarīga arī ES un Gruzijas attiecību tālākās attīstības dinamika. “Ir svarīgi parādīt, ka Asociācijas līguma ieviešana nodrošina ekonomisko izaugsmi Gruzijā un lielāku labklājību tās iedzīvotājiem,” teica Valsts prezidents.

Raimonds Vējonis atzina, ka svarīgs instruments Gruzijas aizsardzības spēju stiprināšanā ir NATO Īpašā atbalsta programma Gruzijai. Valsts prezidents apliecināja Latvijas nemainīgo atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai.

Tikšanās laikā amatpersonas bija vienisprātis, ka 2018. gads būs īpašs Latvijas un Gruzijas attiecībās, jo abas valstis atzīmē savu simtgadi un savstarpējo diplomātisko attiecību nodibināšanas 25. gadadienu.

Valsts prezidents: svarīgi parādīt, ka ES Asociācijas līgums dod ieguvumu katram iedzīvotājam
Valsts prezidents: Moldovas parlamentam ir būtiska loma, lai veicinātu reformu virzību valstī