Raimonds Vējonis
Valsts prezidents Priekuļu vidusskolā māca skolēnus, kā atpazīt patiesas ziņas no viltus ziņām
Valsts prezidents Raimonds Vējonis apmeklēja Priekuļu vidusskolu, kur piedalījās izglītības programmas Iespējamā misija akcijā "Iedvesmo mācīties!" – kopā ar skolotāju Mareku Dambīti 9.klašu skolēniem vadīja sociālo zinātņu mācību stundu. Šajā mācību stundā Valsts prezidents sniedza skolēniem ieskatu par to, kā atpazīt patiesas ziņas no viltus ziņām.

“Mūsdienu mainīgajā vidē ikdiena mudina mūs apgūt jaunas zināšanas un prasmes. Mūsu zināšanas un spēja atšķirt patiesas ziņas no viltus ziņām ietekmē mūsu rīcību un pieņemtos lēmumus. Tāpēc man bija prieks tikties ar Priekuļu vidusskolas 9.klašu skolēniem un dalīties ar zināšanām, kā atšķirt un neuzķerties uz viltus ziņām. Paldies, Iespējamās misijas skolotājam Marekam Dambītim par sniegto atbalstu šīs mācību stundas sagatavošanā, kas arī man deva iespēju iegūt jaunas prasmes, kā veidot mūsdienīgu un skolēniem saistošu mācību stundas norisi,” atzīmē Valsts prezidents.

Vizītes laikā Priekuļu novadā Valsts prezidents tikās arī ar Priekuļu novada domes priekšsēdētāju Elīnu Stapuloni un novada domes deputātiem, kā arī klātienē apmeklēja APP “Agroresursu un ekonomikas institūts”, Vides risinājumu institūtu un SIA “Lode” rūpnīcu.