Raimonds Vējonis
Aicinām mediju pārstāvjus pieteikties akreditācijai Viņa Svētības pāvesta Franciska vizītes atspoguļošanai Latvijā
Valsts prezidenta kanceleja aicina mediju pārstāvjus pieteikties mediju akreditācijai Viņa Svētības pāvesta Franciska pastorālās vizītes atspoguļošanai Latvijā.

Pāvests Francisks Latviju apmeklēs 2018. gada 24. septembrī, atsaucoties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Latvijas Romas katoļu Baznīcas ielūgumam.

Vizītes laikā pāvests Francisks tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem, kā arī piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa.

Plānots, ka vizītes laikā pāvests piedalīsies ekumeniskajā dievkalpojumā Rīgas Doma baznīcā, kā arī celebrēs Svēto Misi Aglonas bazilikā.

Detalizētu pāvesta Franciska vizītes programmu Latvijā lūdzam skatīt šeit.

Lai akreditētos vizītes atspoguļošanai, lūdzam līdz otrdienai, 24. jūlija, plkst. 15:00 Valsts prezidenta kancelejai uz e-pastu prese@president.lv atsūtīt šādu informāciju par katru akreditējamo personu:

  1. medija nosaukums
  2. vārds, uzvārds
  3. personas kods
  4. fotogrāfija (pases formāts)
  5. amats medijā
  6. kontakttālrunis
  7. redaktora vārds, uzvārds, kontakttālrunis

Lūdzam ņemt vērā, ka pēc noteiktā termiņa saņemtie akreditācijas pieteikumi var netikt apstrādāti.

Viņa Svētības pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs norisināsies no 2018. gada 22. līdz 25. septembrim, kuras laikā viņš apmeklēs arī Viļņu un Kauņu Lietuvā un Tallinu Igaunijā.

Šogad aprit 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Latvijā.