Egils Levits
E. Levits: Zinātnē balstīts ekonomiskais potenciāls ir valsts attīstībai būtiska prioritāte

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāju Arvilu Ašeradenu, pārrunājot augstākās izglītības kvalitātes jautājumus, zinātnes pārvaldību un zinātnē balstītu valsts ekonomiskās izaugsmes potenciālu.

Sarunā liela uzmanība tika pievērsta zinātnes pārvaldības jautājumiem, pētniecības un izglītības sasaistei, kā arī tālredzīgas izglītības sistēmas veidošanai, kas sekmētu inovācijas ekonomikā un zinātnē balstītu ekonomisko attīstību Latvijā. Tajā skaitā A.Ašeradens atzīmēja, ka liela uzmanība šajā kontekstā ir jāpievērš eksakto zinātņu studiju veicināšanai un specifiski arī IT augsta līmeņa speciālistu sagatavošanai. Tāpat prezidents uzsvēra nepieciešamību veicināt izvērstu darbu, kas palielinātu Latvijas universitāšu starptautisko konkurētspēju un jaunās paaudzes profesūras pieaugumu universitātēs, kam A.Ašeradens pauda pilnu atbalstu.

E.Levits un A.Ašeradens runāja par zinātnieku plašāku iesaisti likumdošanas procesos un citos valsts attīstībai svarīgos jautājumos.

Valsts prezidenta Egila Levita tikšanās ar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāju Arvilu Ašeradenu