Raimonds Vējonis
Valsts prezidents akreditē jauno Igaunijas vēstnieku Latvijā
Otrdien, 2018. gada 31. jūlijā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā Rīgas pilī darbam Latvijā akreditēja V.E. Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Arti Hilpusu (H.E. Mr Arti Hilpus).

Tikšanās laikā ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Arti Hilpusu Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Latvijas un Igaunijas ciešo partnerību un norādīja, ka mūsu valstis ir stratēģiskie sabiedrotie ar aktīvu politisko un ekonomisko dialogu, kas ir īpaši intensīvs mūsu simtgades gadā. Latvijas un Igaunijas simtgades svinībās notiek valsts augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņa, savukārt 21. augustā Latvijā norisināsies Latvijas un Igaunijas kopīgā valdību sēde. Latvija ir ieinteresēta turpināt ciešo ekonomisko sadarbību ar Igauniju, tostarp, piesaistot Igaunijas investīcijas, kā arī attīstot Latvijas uzņēmumu darbību Igaunijā.

Tāpat Valsts prezidents atzina, ka, ņemot vērā gan ģeopolitiskos apsvērumus, gan kopīgi izvirzītos konkrētos mērķus, paredzams, ka savu aktualitāti saglabās un arī turpmākajos gados Baltijas valstu dienaskārtību noteiks līdzšinējās pamata sadarbības jomas – drošība, aizsardzība, transports un enerģētika. Vienlaikus būtiski ir turpināt aizsākto sadarbību dažādos reģionālajos formātos - Baltijas jūras valstu padomē, Baltijas Ministru padomē un Baltijas Asamblejā, tostarp, kopīgu projektu virzīšanā un pasākumu rīkošanā. Lai veicinātu reģiona ilgtermiņa attīstību, būtiski stiprināt sevi veiksmīgi pierādījušo Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību (NB8).