Raimonds Vējonis
Valsts prezidents: augstu vērtējam ASV Kongresa atbalstu Baltijas valstu un Polijas drošības stiprināšanai
“Augstu vērtējam Amerikas Savienoto Valstu Kongresa atbalstu Baltijas valstu un Polijas drošības stiprināšanai, tādējādi veidojot spēcīgu atturēšanas politiku reģionā,” pirmdien, 2018. gada 2. jūlijā, Rīgas pilī tiekoties ar ASV Kongresa pārstāvjiem, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš uzsvēra, ka Latvija turpinās veltīt vismaz 2% no iekšzemes kopprodukta aizsardzības vajadzībām, kā arī strādās pie turpmākas reģionālās infrastruktūras uzlabošanas, lai atbalstītu papildu ASV un NATO rotācijas spēku izvietošanu un mācības reģionā.

“Īpaši augstu vērtējam Latvijas apņemšanos nodrošināt aizsardzības finansējumu vismaz 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta,” sacīja senators Džefs Fleiks. Viņš arī pauda spēcīgu atbalstu ASV stratēģiskajām attiecībām ar Eiropas sabiedrotajiem.

ASV kongresa pārstāvji atkāroti apliecināja nemainīgo ASV atbalstu Ziemeļatlantijas organizācijai (NATO) un NATO 5. pantam.

Plašajā ASV Kongresa delegācijā ir gan republikāņu, gan demokrātu partijas pārstāvji, tajā skaitā Arizonas pavalsti pārstāvošais senators Džefs Fleiks (Jeff Flake), Tenesī senators un Senāta Ārlietu komisijas vadītājs Bobs Korkers (Bob Corker), Ņūmeksikas senators Toms Jūdals (Tom Udall), Delavēras senators Kristofers Kūns (Christopher Coons), kā arī ASV Kongresa pārstāvju palātas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Eds Roiss (Ed Royce).