Raimonds Vējonis
Valsts prezidents darbam Latvijā akreditē Horvātijas vēstnieku
Otrdien, 2019. gada 5. martā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis darbam Latvijā svinīgā ceremonijā Rīgas pilī akreditēja Horvātijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Sinišu Grgiču (H.E. Dr. Siniša Grgić).

Sarunas laikā ar Horvātijas vēstnieku Latvijā Valsts prezidents uzsvēra abu valstu labās divpusējās attiecības un apstiprināja Latvijas ieinteresētību stiprināt sadarbību ES un NATO, kā arī starptautisko organizāciju ietvaros. Valsts prezidents Raimonds Vējonis pozitīvi atzīmēja 2018. gadā pēdējo tikšanos ar Horvātijas prezidenti Kolindu Grabaru-Kitaroviču Arajološas grupas valstu prezidentu sanāksmē Latvijā, kā arī plānoto Valsts prezidenta oficiālo vizīti Horvātijā 2019. gada 27.-29. martā.

Veicinot ekonomisko attīstību, Latvija aicina sadarboties jomās ar augstu pievienoto vērtību, tādejādi diversificējot abu valstu ekonomisko sadarbību. Tāpēc Valsts prezidents uzsvēra starpnozaru sadarbības iespējas starp Latvijas un Horvātijas uzņēmumiem bioekonomikas, biomedicīnas, viedo tehnoloģiju un inženiersistēmu, viedās enerģētikas un IKT jomās. Tāpat abas valstis ir vienisprātis, ka jāturpina sadarbība arī aizsardzības un kultūras, precīzāk kultūras mantojuma saglabāšanas jomās.

Savukārt Horvātijas vēstnieks uzsvēra Trīs jūru iniciatīvas nozīmību un to, ka Horvātija ir gatava pārrunāt aktuālos jautājumus, kas ir saistīti ar starptautiskajiem izaicinājumiem, Eiropas Savienību, drošības politiku, tai skaitā hibrīdo apdraudējumu, kā arī attiecības ar Krieviju un Balkānu reģionu.