Raimonds Vējonis
Valsts prezidents: Mums ir jāidentificē izaicinājumu cēloņi un tie jārisina, nevis tikai jāreaģē uz to izpausmēm
“Tālredzīga stratēģiskā komunikācija mums sniedz instrumentus dialogam, problēmu un to pamatcēloņu izskaidrošanai. Stratēģiskā komunikācija nozīmē pārmaiņu radīšanu. Tas nozīmē pašiem kļūt par savas nākotnes noteicējiem un veidotājiem, nevis tikai reaģēt uz notikumiem,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, 2018. gada 12. jūnijā atklājot konferenci “Riga StratCom Dialogue”.

Runājot par tehnoloģisko attīstību, Valsts prezidents atzīmēja, ka tā notiek zibenīgā ātrumā un rada daudz iespēju, tomēr vienlaikus tiek meklēti arī risinājumi tehnoloģiju radīto risku mazināšanai. Taču pirmajā vietā jāliek cilvēks, nevis tehnoloģijas.

“Mēs dzīvojam sarežģītā pasaulē, kas ir pilna ar daudziem izaicinājumiem. Tie variē no centieniem nepieļaut kodolkaru, apkarot terorismu un ierobežot migrāciju līdz globālai sasilšanai, pasaules iedzīvotāju novecošanai un vides aizsardzībai. Šo izaicinājumu cēloņi meklējami pagātnē, tādēļ tiem nav ātru un vienkāršu risinājumu. Tāpēc mums ir jāidentificē izaicinājumu cēloņi un tie jārisina, nevis tikai jāreaģē uz to izpausmēm,” uzsvēra Valsts prezidents.

Noslēgumā Valsts prezidents vērsa klātesošo uzmanību uz to, ka stratēģiskā komunikācija tikai tad būs efektīva, ja tās pamatā būs stratēģiskā domāšana un stratēģiskā plānošana, un tai sekos pieņemto lēmumu stratēģiska īstenošana.