Raimonds Vējonis
Valsts prezidents sveic Latvijas Gaisa spēkus 100.gadadienā
Valsts prezidents Raimonds Vējonis 2019. gada 7. jūnijā Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē svinīgā pasākumā sveica Latvijas Gaisa spēkus 100. gadadienā.

“Paldies, ka ik dienas veltāt visus savus spēkus Latvijas gaisa telpas kontrolei un aizsardzībai. Jūsu atbalsts ārkārtas situācijās, glābjot cilvēku dzīvības, ir neatsverams. Novēlu Latvijas Gaisa spēkiem vienmēr droši iestāties par Latviju debesīs, lai ikviens Latvijas cilvēks varētu piepildīt savus sapņus un mērķus,” svinīgajā pasākumā uzsvēra Valsts prezidents. 

Latvijas valsts jau pirms 100 gadiem lepojās ar daudzveidīgu infrastruktūru un Latvijas izgudrotāju radītām lidmašīnām, kas kalpoja Latvijas Bruņoto spēku Aviācijas pulkam. Valsts prezidents novēlēja, lai arī šodien mūsu inženieri turpinātu šo tradīciju, radot lidaparātus, kurus varētu izmantot Latvijas gaisa telpas aizsardzībai.

Sveicot klātesošos, Valsts prezidents uzsvēra: “Patiess prieks, ka Latvijas Gaisa spēku virsnieki un karavīri nepārtraukti pilnveidojas, kļūstot arvien zinošāki un profesionālāki, vienlaikus nepārtraukti modernizējot arī tehnisko nodrošinājumu. Šodien Latvijas atjaunotie Gaisa spēki pašaizliedzīgi stāv ne tikai par mūsu valsts gaisa telpas drošību, bet ir pilnvērtīgi sabiedrotie NATO spēkiem."