Raimonds Vējonis
Trešdien, 2019. gada 20. martā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī tikās ar ekonomikas ministru Ralfu Nemiro un zemkopības ministru Kasparu Gerhardu, lai uzklausītu ministru redzējumu par veicamajiem darbiem un prioritātēm.

Tikšanās laikā  ar ekonomikas ministru Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka līdzšinējā Ekonomikas ministrijas īstenotā enerģētikas plānošanas politika ir bijusi nepietiekama. Valsts prezidents norādīja, ka trūkst stratēģiska skatījuma nozares nākotnes attīstībai un aicināja ekonomikas ministru tādu izstrādāt. “Enerģētikas politika skar ne tikai būtiskas Latvijas valsts starptautiski uzņemtās saistības, bet tas ir valsts drošības jautājums,” uzsvēra Raimonds Vējonis.

Savukārt, ekonomikas ministrs informēja, ka par savas darbības prioritātēm izvirzījis darbu pie obligātās iepirkuma komponentes likvidēšanu, atbalstu Latvijas uzņēmumu eksportspējas veicināšanai un jaunuzņēmumiem.

Tikšanās laikā ar zemkopības ministru Kasparu Gerhardu abas amatpersonas bija vienisprātis, ka prioritāri nepieciešams aktīvi strādāt pie Latvijas interešu aizstāvēšanas jautājumā par Eiropas Savienības Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) pēc 2020. gada. “Būtiski panākt tiešmaksājumu izlīdzināšanu dalībvalstu starpā,  nodrošinot Latvijai nākamajā plānošanas periodā ES vidējo platībmaksājumu līmeni,” tikšanās laikā uzsvēra Raimonds Vējonis.

Papildus darbam pie KLP par savas darbības prioritāriem jautājumiem zemkopības ministrs izvirzījis līdzsvarotas lauku ekonomikas attīstības nodrošināšanu, mežu ilgtspējīgu atjaunošanu, darbu pie Pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanas svaigas pārtikas produktiem (piemēram, svaigai gaļai un zivīm), kā arī atbalstu Zaļā publiskā iepirkuma prasību piemērošanai un ievērošanai valsts un pašvaldības iestādēs.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsācis tikšanās ar Krišjāņa Kariņa vadītās valdības ministriem, lai uzklausītu ministru redzējumu par viņu pārraugāmajās nozarēs veicamajiem darbiem un prioritātēm 2019. gadā un turpmākajos gados. Valsts prezidents plānojis tikties ar visiem K.Kariņa vadītās valdības ministriem.